Image Alt

Ons verhaal

Dit is

Ons verhaal

Voor velen is Brasserie No. 14 niet meer weg te denken uit het bruisende centrum van Lemmer! Voordat de Brasserie op de Kortestreek 14 kwam zat er een fietsenwinkel in dit pand. Waar nu de heerlijke gerechten worden gemaakt voor onze gasten, werden voorheen fietsen gerepareerd. Hieronder zie je een foto van hoe het pand er tot 2013 uit zag. Nadat het pand vrij kwam te staan, kwam het idee om een horeca te beginnen in dit pand wat vooral een plek moest worden waar iedereen ,van jong tot oud, graag zou willen komen. Het idee van Brasserie No. 14 was ontstaan en de ‘oude’ fietsenwinkel is omgetoverd tot een hedendaags en trendy horeca bedrijf, met een prachtig zonovergoten terras voor de deur. Door de unieke locatie aan het water liggen krijg je een heerlijk vakantiegevoel, ook al ben je maar voor een dagje in Lemmer. Door de vele ramen krijg je een heel vrij gevoel, je kan als gast zijnde heerlijk naar buiten kijken. Naast het bijzondere plekje in hartje Lemmer, heeft de Brasserie een erg hedendaags concept wat het voor iedere gast fijn en toegankelijk maakt om te bezoeken. Brasserie No. 14 staat voor gezelligheid en andere mensen ontmoeten en genieten van heerlijke huisgemaakte gerechten en drankjes.

Na bijna 8 jaar hebben wij als broer en zus het stokje overgenomen van de vorige eigenaren. Met veel enthousiasme en plezier zijn we sinds juli 2021 begonnen met het geven van onze eigen draai aan het mooie wat tot dusver al was neergezet. Zo hebben we onder andere de bovenverdieping verbouwd, om van dit concept een mooi geheel te maken. Sinds eind 2023 is er boven een extra ruimte voor een mise en place keuken gekomen, een extra ruimte voor de opslag en een geweldige ruimte waar onze gasten kunnen genieten van een heerlijke lunch, diner en/of lekker drankje met mooi en uniek uitzicht over het Dok!

 

Wij genieten van het plezier & de gezelligheid van onze gasten en personeel. Iedere dag streven we samen met ons team ernaar dat al onze gasten een onvergetelijke tijd bij ons beleven.